Friday, August 18, 2006

Ostalgische levensmiddelen

Tijdens een van mijn laatste bezoeken aan de Oekraïense ambassade werd mijn aandacht getrokken door een klein briefje. Daarop stond in het Russisch met Latijnse letters dat er op de “Piet Heinstraat 99” in Den Haag een winkel zit die in Balkanproducten is gespecialiseerd, maar nu ook “Russische” producten aanbiedt.

Een paar dagen geleden nam ik de proef op de som. Het is een sfeervol ingerichte winkel met inderdaad een mengeling van Balkan- en Russische levensmiddelen. Dus pašteta’s en pel’meni, eurokrem en krimsekt, ajvar en kaviaar. De eigenaresse vertelde dat ze er al anderhalf jaar zit en eerst gericht was op “Joegoslavische” producten. Vanwege de vraag van vele klanten naar Russische producten, heeft ze deze aan het assortiment toegevoegd. De komende weken is ze van plan om de Russische producten iets strategischer op te stellen, bij elkaar en in de buurt van de ingang. En ze zou zelfs kefir gaan laten aanvoeren. Ik ben benieuwd.

Het prijsniveau is voor Den Haag redelijk. Een stuk goedkoper (tot wel 30%!) dan “Supermarkt Moskou” aan de overkant, of destijds het winkeltje aan de boulevard op Scheveningen. Het assortiment bestaat uit het standaardpakket: bier, wijn, champagne, kvas, snoepjes, kaviaar, tvorog, pel’meni, konserven, grutten, enz.

Dus als de voorraad die je deze zomer hebt meegenomen tijdens de vakantie is uitgeput, dan weet je waar je terecht kunt!

1 comment:

Natasha en Frans said...

Hé Muumi.

Goede tip jongen, in september moeten wij naar de Russische ambassade aan de L.v.Meerdervoort, en als ik mij niet vergis, is dat niet ver van die winkel, dus we gaan daar wel even langs.

Bedankt jongen!

Groet Frans en Natasha.