Wednesday, August 23, 2006

Nederlandse slachtoffers bij ramp?

Sinds gisteravond heerst onduidelijkheid over de aanwezigheid van Nederlanders onder de slachtoffers van de vliegramp bij Donetsk. Daar stortte een Russich toestel neer dat een transitovlucht door het Oekraïense luchtruim uitvoerde.

Naar goed gebruik te lande heeft de luchtvaartmaatschappij een volledige passagierslijst op de site gezet. Bij slechts 4 van de passagiers ontbreekt het paspoortnummer (een aanwijzing dat het niet om Russen zou gaan). Het betreft Баккер Анна, Данилов Александр, Данилова Людмила en Mangue Siniouguina Svetlana. Eén naam doet Nederlands aan. Twee lijken een echtpaar te zijn en hebben een slavische naam. De laatste naam lijkt een Russin die getrouwd is met een Fransman. Buitenlandse Zaken heeft niet bevestigd dat er Nederlandse slachtoffers zijn bij de ramp.

Volgens de Volkskrant zou het gaan om twee volwassenen en een kind ‘tussen de 2 en 14 jaar’. De ouders van het kind zaten niet op de vlucht.

UPDATE Vanochtend meldt teletekst: Volgens Buitenlandse Zaken is het nog onduidelijk of er ook Nederlanders zijn omgekomen bij het vliegtuigongeluk van gisteren in Oekraïne. (...) Den Haag kan nog niets met zekerheid zeggen,omdat de Russen nog geen passagierslijst hebben vrijgegeven. (09:45)

De Russische vliegtuigmaatschappij Poelkovo meldt dat een Nederlands meisje is omgekomen. (11:30)

Bij het vliegtuigongeluk in de Oekraïne zijn drie mensen uit de provincie Groningen om het leven gekomen. Het gaat om een echtpaar uit Hoogezand en hun 7-jarige kleindochter uit de stad Groningen.

Het echtpaar van Russische afkomst was met het kind naar hun geboorteplaats geweest.
(RTVNoord, 13:56)

1 comment:

coen van zwol said...

Hey Johnnie, wel een beetje actief blijven hoor! Leef je nog?