Friday, June 02, 2006

Finale UEFA-21: Oekraïne - Nederland

Nadat Nederland in de verlenging Frankrijk had weggezet (2-3) en Oekraïne na strafschoppen had gewonnen van Servië en Montenegro (5-4), komen de nummers 1 en 2 uit groep B elkaar in de finale van het toernooi onder-21 weer tegen.

Revanche van Oranje voor de met 2-1 verloren openingswedstrijd op 24 mei? Op 4 juni weten we het. Dan spelen de teams vanaf 20:45 tegen elkaar in het 'stadion van de 21e eeuw' Estádio do Bessa Século XXI (30.000 zitplaatsen, het stadion van Boavista).

2 comments:

Natasha en Frans said...

Muumi, misschien een scenario van '88?

Muumi said...

Frans, jij moet bij ANP gaan werken:

Klaas-Jan Huntelaar had na afloop van de met 2-1 verloren groepswedstrijd tegen Oekraïne op het EK een vooruitziende blik. "Er is nog niets aan de hand", zei hij. "Het Nederlands elftal verloor in 1988 ook de eerste groepswedstrijd en won uiteindelijk. Dat kan ons ook gebeuren."

(...)

Het elftal van bondscoach Rinus Michels verloor de eerste wedstrijd in 1988 met 1-0 van de Sovjet-Unie. Na een 3-1 overwinning op Engeland, volstond een laat kopdoelpunt van Wim Kieft tegen Ierland maar net voor een plek in de halve finale: 1-0.

(...)

Het Nederlands elftal rekende zestien jaar geleden af met West-Duitsland (2-1), om in de finale vervolgens opnieuw de Sovjet-Unie tegen te komen. In tegenstelling tot de eerste groepswedstrijd won Oranje nu wel: 2-0.